Kretsaktiviteter

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 3. Des 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

Mye moro i 2020

BuOK har som mål å ha høy aktivitet for aldersgruppa 13-20 år, og planen for 2020 er nå klar. Innbydelse til hver aktivitet blir sendt til klubbene og lagt ut på BuOK sin Facebookside. Påmelding til aktivitetene gjøres under klubbaktiviteter i Eventor.

Planen ser du her:




Lagsmøte

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 24. Sep 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

BuOK inviterer til lagsmøte tirsdag 15.oktober

Temaer for møte er skolekartprosjekt, kretsinndeling i Viken, erfaringer med nye barne og ungdomsklasser, og terminliste for 2020.

Alle klubbledere og andre interesserte er velkommen.

Sted: Sturlahuset kl. 18.30

Innbydelse her:




Verdige vinnere av PWT cupen 2019

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 24. Sep 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

PWT cupen 2019 ble avgjort under ungdomsløpet på Konnerud forrige helg og årets 8 dyktige vinnere ble:

Ledertrøya: D13-14 Iselin Høivold Kongsberg o-lag, D15-16 Ingvild Gustafsson Kongsberg o-lag, H13-14: Andreas Myrvold Skovlyst Kongsberg o-lag, H15-16 Atle Nikolai Wøllo Kongsberg o-lag

Spurttrøya: D13-14 Johanne Storhaug Konnerud IL, D15-16 Hedda Spangberg Konnerud IL, H13-14 Rasmus Berglund Ringerike OL (ikke tilstede på bildet), H15-16 Lukas Klausen Sturla IF

Martin Nøkleby Melling ble den heldige vinner av uttrekkspremien og kan glede seg til o-tur til Italia i 2020.

Vi gratulerer alle vinnerne !

 




PWT cup

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 15. Aug 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

Bli med på årets PWT cup og få muligheten til å vinne en o-reise med PWT travel !

Årets PWT cup for 13-16 åringer starter med KM langdistanse på Norefjell 31.august, deretter er det sprint-løp på Kongsberg 7.september, publikumsløp i forbindelse med veteran NM på Ringerike 8.september, også avsluttes det med ungdomsløp på Konnerud 15.september.

Alle som er med i minst 3 av løpene er med i trekningen av en o-reise med PWT travel

Innbydelse her:

 




Mye som skjer

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 7. Mai 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

O-sesongen er i gang, og nå i mai og juni er det et stort tilbud av aktiviteter og trenings-samlinger for ungdommene og juniorene i BuOK

- onsdag 8.mai. Kvelds-samling Furumo, for alle fra 13 år

- søndag 19.mai. Sprint-samling Kongsberg/Notodden, for alle fra 13 år

- tirsdag 4. juni. Hovedløpstrening Ringerike. 13-16 år

- 14.-16.juni. Camp Stokke. 13-16 år

- 14.-16. juni. O-Troll-leir Konnerud. 10-12 år

22.-25.juni. Sommersamling Nesbyen. For alle fra 16 år.

Innbydelser til samlingene er sendt til klubbene, og ligger ute på Facebooksiden til BuOK. Påmelding til aktivitetene gjøres under klubbaktiviteter i Eventor.




Medaljefangst i Ski-O-VM

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 26. Mar 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

7 Buskerudløpere hjem med medalje fra VM i skiorientering

VM i ski-orientering ble arrangert i Piteå i Sverige forrige uke, og det ble et fantastisk mesterskap for utøverne som var med fra Buskerud.

Audun Heimdal tok sølv på mellomdistansen i senior VM, og var også med på det norske laget som tok bronse på stafetten. På juniorenes mellomdistanse ble det dobbelt norsk, og dobbelt Buskerud, med gull til Jørgen Baklid, og sølv til Aslak Heimdal. På stafetten for juniorene hadde disse gutta med seg Styrk Hundseid Kamsvåg som går ski-orientering for Konnerud, og dermed var dette et rent Buskerudlag. Gutta tok en flott sølvmedalje, kun slått av Russland

På juniorjentenes stafett ble det bronse, også her med 3 løpere fra kretsen, Jenny Baklid, Synne Strand og Marlin Haavengen (bildet).

Vi gratulerer med flotte ski-o-prestasjoner




Trestikle naturreservat i Drammen

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 26. Mar 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

Ivaretakelse av o-løpsinteresser

Berger og Svelvik o-lag har fra mange år tilbake kart over Trestikle-området på Drammensiden av kommunegrensen. O-laget har engasjert seg sterkt i verneplanen og følgende er tatt inn i forskriftene:

Turorientering med faste sesongposter og orienteringsløp med maksimalt 200 deltakere, forutsatt at det er gjennomført årlig kontakt på fylkesnivå i henhold til pkt 2.2 i "Avtale om retningslinjer for o-idrettens forhold til naturmiljø og rettighetshavere" av 3.12.1989, samt øvrige relevante punkter i avtalen følges.

Trestikle ble vernet i statsråd 15.03, men dette betyr at BOS, ved å ta kontakt med fylkesmannen, både kan arrangere turorientering og mindre løp i området.




Ski-O VM

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 22. Feb 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

8 utøvere fra Buskerud klare for VM i skiorientering

Fra 20.-24. mars arrangeres VM i skiorientering i svenske Piteå, og 8 utøvere fra Buskerud er tatt ut til å representere Norge i dette mesterskapet.

Marlin Haavengen, Synne Strand, Jenny Baklid, Aslak Heimdal, Styrk Hundseid Kamsvåg og Jørgen Baklid skal kjempe om medaljer i junior VM, mens Tilla Farnes Hennum og Audun Heimdal skal kjempe om seniormedaljene.

Vi gratulerer med uttaket og ønsker alle sammen lykke til i Piteå

 




Årets Turorienterer 2018!

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 22. Feb 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

"Norgesmester" i turorientering fra Hurum o-lag

Ingen oppsøkte flere tur-o-poster i 2018 enn Kjeld E. Larsen fra Hurum o-lag, hele 4054 poster ! På de fleste turene var de to, både Kjeld og kona Anne-Mette. Hun kom på 3.plass i denne statistikken. Begge fikk fortjente utmerkelser på årsmøte i o-laget, både diplom og gavekort fra Norsk orientering overrakt av kretsleder Linda Verde, og bok og blomster fra kommunen overrakt av ordfører Monica Vee Bratlie. Kjeld og Anne-Mette har oppsøkt tur-orientering i 36 kommuner i 9 fylker, iblant med utgangspunkt fra bobilen og iblant med sykkel eller ski som transportmiddel. Dette er skikkelige entusiaster som gleder seg over tur og natur. Vi gratulerer !

På bildet blir prisvinnerne omkranset av kretsleder Linda Verde og ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie. Foto: Trond Røed




Utdeling av Silvas Ærespris for 2018!

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 16. Feb 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Norges Orienteringsforbund

Morten Dåsnes ble hedret under kretstinget i Buskerud etter mye og godt arbeid både for klubb, krets og forbund!


Generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Lasse Arnesen, deler ut Silvas Ærespris til Morten Dåsnes.

 

 

Silvas Ærespris har ble innstiftet i 1984. Prisen har siden den tid vært utdelt hvert år til en leder, utøver eller administrator som har bidratt til å utvikle o-idretten på en fortjenestefull måte i Norge.

 

Ifølge reglene skal en komité bestående av en representant fra SILVA (daglig leder), fjorårets vinner, en fra styret (president) og en fra kontoret (generalsekretær) nominere en kandidat for NOFs styre, som siden beslutter hvem som skal motta prisen.


Prisen for 2018 ble utdelt tirsdag 12. februar 2019, og nedenfor er begrunnelsen for at ordstyrer under kretstinget i Buskerud – Morten Dåsnes – kunne ta med seg denne hederen hjem etter vel gjennomført kretsting.

Nedenfor er begrunnelsen for at Morten Dåsnes er tildelt Silvas Ærespris 2018:


Vi orienteringsløpere er jo så glad i å ferdes i skog og mark. Tilgangen til naturen er i stor grad sikret gjennom allemannsretten og gode relasjoner til grunneiere.

 

Samtidig er det viktig å verne om naturen slik at den forblir vår beste kilde til og arena for rekreasjon og utøvelse av vår kjære sport.

 

Silvas Ærespris for 2018 tildeles en som i mer enn en mannsalder har bidratt til at orienteringssportens ønsker og behov har blitt formidlet og hørt både vis a vis andre brukere og interesseorganisasjoner OG myndighetene.

 

Vinneren er medlem av et orienteringslag i Buskerud. Han er en sentral drivkraft i o-laget, og bidrar på alle fronter, fra ukentlige treninger til stafettorganisering og løpsarrangement. Allerede i 1979/80 kom han med i arbeidet for å formalisere samarbeidet med andre interessegrupper for naturmiljø og rettigheter. Avtalen ble vedtatt på NOFs forbundsting på 80-tallet. Den ble i 1989 revidert og signert av alle partene og har siden det hatt navnet «Avtale om retningslinjer for o-idrettens forhold til naturmiljø og rettighetshavere». Avtalen ble justert i 2017, og prisvinneren har bidratt i alle versjoner av dette dokumentet.

 

Vinneren har i hele sitt orienteringsliv vært glødende opptatt av friluftsliv, og sett den klare sammenhengen mellom orienteringsglede, naturopplevelser og bevaring av naturen. Han viser stor begeistring i arbeidet med å innvie nye mennesker i friluftslivets gleder. Han har hatt tillitsverv i andre friluftsorganisasjoner. Han er talsperson for friluftslivets og orienteringssportens bidrag til folkehelsa. Friluftsliv for alle har vært en av hans kjepphester.

 

Prisvinneren er en kapasitet som svært ofte benyttes som rådgiver og møtedeltaker i konfliktsaker for arrangement, og er svært opptatt av kunnskapsbasert tilnærming til utfordringene. Han har også vært sentral bidragsyter i NOFs arbeid med mosjonsorientering.

 

I tillegg til har han hatt tillitsverv i Buskerud orienteringskrets, og vært blant kretsens tingdelegater ved en rekke anledninger. Prisvinneren er et JA-menneske når det gjelder å bidra, men sier klart NEI dersom det strider mot hans overbevisning. Og han har sagt JA til å være ordstyrer i denne forsamling. Vinneren av Silvas Ærespris 2018 er som dere forstår; Morten Dåsnes.

 

 

Samtlige vinnere av Silvas Ærespris finner du: her

 

 




Kretsting

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 5. Feb 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

Tirsdag 12.februar avholdes kretsting og dokumentene kan leses her :

Årsrapport:

Handlingsplan:

Resultatoversikt:

 




Kretsting 2019

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 14. Jan 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

BuOK avholder kretsting tirsdag 12.febraur.

Se innkalling her:




Buskerudjuniorer til Nordisk juniorlandskamp

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 14. Jan 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

6 juniorer fra Buskerud er tatt ut til å representere Norge i Nordisk juniorlandskamp i Latvia siste helgen i januar

Etter god innsats under uttaksløpene på Sjusjøen i desember, og på Natrudstilen første helgen i januar er hele 6 utøvere fra Buskerud klare for innsats i Latvia 25.-27. januar.

Dette er: Marlin Haavengen, Kongsberg, Synne Strand, Lierbygda, Jenny Baklid, Konnerud, Åsne Haavengen, Kongsberg, Aslak Heimdal, Konnerud og Styrk Hundseid Kamsvåg, Konnerud.

Vi gratulerer og ønsker alle lykke til




Treningssamling

Postet av Buskerud Orienteringskrets den 14. Jan 2019

Skrevet av undefined

Skrevet av Isa Heggedal

Dagssamling lørdag 9. februar

 

BuOK inviterer alle fra 15 år (født 2004) til treningssamling i NM relevant terreng.

 

Se innbydelse: her